logo

Tekstovi koji sadrže:

Priopćenje o uspješnom (?) završetku COP-a 21

Udruga "Eko Kvarner" i eksperti iz "Hrvatskog panela za klimatske promjene" (http://cccp.com.hr/) smatraju da je s prihvaćanjem (ipak nepotpunog i nedovoljnog) završnog dokumenta COP-a 21 (konferencije o klimatskim promjenama u Parizu) tek započet dugotrajan i mukotrpan proces spašavanja klime na planetu od pogubnog utjecaja čovječanstva koje s nepotrebnim i nerazumnim fetišističkim korištenjem fosilnih goriva (isključivo u i

Paris climate deal 'more likely' after terror attacks

Nearly 150 global leaders are gathering in Paris amid tight security for a critical UN climate meeting.The conference starts on Monday and will try to craft a long-term deal to limit carbon emissions. Observers say that the recent terror attacks on the French capital will increase the chances of a new agreement. Around 40,000 people are expected to participate in the event, which runs until 11 December.

REZULTATI STUDIJE IZVODLJIVOSTI

Projekt Plomin C s ugljenom kao pogonskim gorivom neće biti ekonomski prihvatljiv, čak ni u slučaju da početna cijena otkupa emisija CO2bude 4,78 EUR/toni CO2s godišnjim porastom od 1 EUR/toni CO2!

Zajedničkim naporima u rješavanju izazova klimatskih promjena

U Hrvatskom državnom arhivu, od 02. do 03. listopada održana je međunarodna konferencija o klimatskim promjenama pod nazivom "Zajedničkim naporima u rješavanju izazova klimatskih promjena". Na konferenciji je sudjelovalo preko 200 eksperata iz čak 14 zemalja. Konferenciju je moderirao i budnim okom pretio jedan od vodećih hrvatskih meteorologa g. Zoran Vakula. U nastavku donosimo njegov završni govor kojim je konferencija i zaključena.