logo

Tekstovi koji sadrže:

Priopćenje o uspješnom (?) završetku COP-a 21

Udruga "Eko Kvarner" i eksperti iz "Hrvatskog panela za klimatske promjene" (http://cccp.com.hr/) smatraju da je s prihvaćanjem (ipak nepotpunog i nedovoljnog) završnog dokumenta COP-a 21 (konferencije o klimatskim promjenama u Parizu) tek započet dugotrajan i mukotrpan proces spašavanja klime na planetu od pogubnog utjecaja čovječanstva koje s nepotrebnim i nerazumnim fetišističkim korištenjem fosilnih goriva (isključivo u i

Paris climate deal 'more likely' after terror attacks

Nearly 150 global leaders are gathering in Paris amid tight security for a critical UN climate meeting.The conference starts on Monday and will try to craft a long-term deal to limit carbon emissions. Observers say that the recent terror attacks on the French capital will increase the chances of a new agreement. Around 40,000 people are expected to participate in the event, which runs until 11 December.

COP21

Koalicija više od 100 siromašnih i bogatih zemalja svijeta (tajno sastavljena prije 6 mjeseci, i tek se sad predstavivši) upravo vrši pritisak na sklapanje ambicioznog i legalnog klimatskog sporazuma!

Razgovor s dr.sc. Jelenom Puđak

Povodom klimatske konferencije koja se trenutno održava u Parizu zanimalo nas je kakva su očekivanja od same konferencije, te da li vlada skeptičnost u obećanja koja će biti izrečena. Kao izvrsna sugovornica za današnju problematiku nametnula se svojim radom i iskustvom naša mlada sociologinja dr. sc. Jelena Puđak sa Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Dr. sc. Jelena Puđak je 2014. godine izdala knjigu „Koga briga za klimu?“ u kojoj govori o globa

Hrvatska uloga u klimatskim promjenama

Za manje od mjesec dana oči svjetske javnosti bit će uprte u Pariz jer će se ondjeodržati najveća konferencija o klimatskim promjenama unazad nekoliko godina. Budući da interes javnosti raste, političari pokušavaju pridobiti publicitet s tom temom i skupiti bodove. Zbog toga se i Europska komisija ubrzalastvorivši alijansu protiv klimatskih promjena.